v 2.5-1411

 

W Lublinie pozytywnie migrują słowiańskie zwyczaje piekarskie i cukiernicze, a profesjonalna oferta wystawców wspiera biznes tego sektora w tej części Europy. To targi, które pachną świeżo wypiekanym chlebem. Zapraszamy w dniach 9-12 września.

 

Komplementarne targi: biznes, rozwój, wiedza, emocje

 

Ekspozycja firm zapowiada się intersująco. Piekarze, cukiernicy, restauratorzy, którzy przybędą na wystawę, będą mieli okazję zapoznać się z najnowszą ofertą maszyn, urządzeń oraz dodatków i komponentów. Wystawcy już dziś mówią o tym, co szykują dla swoich klientów. Jak podkreśla Joanna Zagała, Kierownik Marketingu z firmy Eco Trade Sp. z o.o. – „Jesteśmy na Bakepol co dwa lata. W tym roku pojawi się na naszym stoisku chleb z ziołem i posypką z konopi.”

 

Z kolei Ziemowit Kołodziej, Dyrektor Sprzedaży Cream Sp. z o.o. już korzysta z możliwości zaproszenia zwiedzających i w filmie promującym wystawców deklaruje: „Pokażemy nowości. Maszyny marek: Rondo, Koning i inne. Ich szerokie spectrum zastosowania zostanie zaprezentowane „na cieście” po to, aby przekonać klientów o łatwości wykonania podstawowych produktów”. Przemysław Zapotoczny, Dyrektor Zarządzający, Członek Zarządu z Wiesheu Polska Sp. z o.o. podkreśla, że: „Podczas targów Bakepol przedstawimy stację piekarniczą Dibas skompletowaną z pieca konwekcyjnego i modułowego, połączonych z garownią oraz okapami. Rozwiązanie to poprawia ergonomię pracy, a przede wszystkim oszczędza miejsce w piekarni.”.

 

Szkolenia i pokazy dla wszystkich

 

Master Martini urządzi czekoladowe show. Najbardziej inspirujące kombinacje zastosowania cudownej czekolady, które będą przyciągać klientów do cukierni, kawiarni, restauracji. Bakepol, to możliwość skorzystania z bezpłatnej oferty takich właśnie szkoleń i pokazów. Każdego, kto chce zaskoczyć klientów nowymi pralinami, czekoladowymi deserami organizatorzy serdecznie zapraszają.

 

Świeżo wypiekanym chlebem będzie pachniało Forum Piekarskie – Zdrowe Pieczywo. Jak nadążać za trendami dietetycznymi klientów?  Będzie można się dowiedzieć właśnie w Lublinie.

 

Niesamowitych emocji dostarczy konkurs II Mistrzostwa Polski w Formowaniu Drożdżówki Jedna Ręką. W ubiegłym roku Łukasz Garwa – cukiernik z Cukierni Branch w Poznaniu - zdobył tytuł  Mistrza 2016 i wygrał mikser planetarny dla cukierni, w której pracuje. Druga edycja Mistrzostw odbędzie podczas targów Bakepol i już dziś warto skontaktować się z organizatorami, aby zapisać się na listę startujących. Do wygrania wspaniałe nagrody i upominki dla każdego uczestnika.

 

Więcej informacji – www.bakepol.pl